Maak een reisdagboek en leg herinneringen vast
Reizen - is er iets mooiers? De wereld rondreizen, verschillende landen en steden bezoeken, jezelf onderdompelen in nieuwe culturen, interessante mensen ontmoeten, naar verschillende talen luisteren, nieuw eten proberen en ontspannen - dit zijn waarschijnlijk allemaal ideeën die de meeste mensen onmiddellijk hebben als ze het woord "reizen" horen. En dit alles is reden genoeg om een reisdagboek te maken.
Voor zichzelf zal een reis naar een nieuw land, bijvoorbeeld de eerste reis naar Afrika of Azië, voor altijd in herinnering blijven. Maar vaak wil je deze ervaringen en avonturen delen met anderen, vooral met nakomelingen, om hen te laten zien hoe groot, mooi en opwindend de wereld buiten je eigen kring is. Als je een reisdagboek maakt, kun je verhalen van toen gedetailleerd weergeven.
Een reisdagboek kan alles bevatten wat u belangrijk vindt: of het nu gaat om aantekeningen over de afzonderlijke dagen, foto's, aandenkens of kleine notities van de mensen op uw bestemming. Een reisdagboekontwerp houdt uw herinneringen levend.
Bij Fotoalbums Discount zijn we experts als het gaat om het vastleggen van herinneringen. Wij zijn ook experts op het gebied van het ontwerpen van individuele en persoonlijke fotoalbums en bieden u alles wat u nodig heeft om uw reisdagboek te kunnen ontwerpen.
In onze blogpost willen we u ideeën aanreiken over hoe u uw reisdagboek kunt vormgeven om de unieke en vormende herinneringen voor altijd vast te leggen.
Wees creatief en ontwerp zelf een reisdagboek
Een ontwerp van een reisdagboek is een goede optie om de verwerkte indrukken van de reis beter en op lange termijn te verwerken. Vaak wordt men op reis overspoeld met zoveel indrukken dat onze hersenen ze niet allemaal kunnen opslaan. Waardevolle fragmenten kunnen na verloop van tijd verloren gaan.
Een reisdagboek is een optimale oplossing om het verlies van waardevolle herinneringen tegen te gaan. Als u een reisdagboek maakt, kunt u daarin alle indrukken en zelfs de kleinste gebeurtenissen vastleggen.
Om een reisdagboek te maken, heb je eerst een geschikt boek nodig. De keuze van het boek is geheel aan de auteur. Sommige mensen zijn tevreden met een eenvoudig, wat dikker notitieboekje, anderen geven de voorkeur aan echte dagboeken. Een blanco agenda is het populairste en handigste formaat. Voor beginners zijn echter ook kant-en-klare boeken geschikt, waarin vragen of aandachtspunten al zijn gemarkeerd.
Kiest u voor een blanco agenda, dan bent u natuurlijk het meest vrij in uw ontwerp en kunt u uw creativiteit het meest uitleven. Toch moet je jezelf een paar vragen stellen en die beantwoorden voordat je je reisdagboek ontwerpt:
- Voor wie is de agenda? Is het alleen voor jezelf of als illustratiemateriaal voor vrienden en familie? Deze vraag is relevant om de schrijfstijl van het boek te bepalen.
- Wat wil je opschrijven? Vraag uzelf af wat u zich over vele jaren wilt herinneren, wat u misschien vergeet en welke bepalende momenten u absoluut moet vastleggen.
- Geen opsomming! Het is niet de bedoeling van een reisdagboek om elk uur alles minutieus te documenteren. Wees ervan bewust dat het reisdagboek bepalende momenten en unieke ervaringen moet vastleggen.
- Geen klassiek dagboek! Een reisdagboek is geen klassiek dagboek. Je hoeft geen chronologie te volgen. Hoe u de ervaringen indeelt is aan u. Herinneringen kunnen bijvoorbeeld worden gerangschikt volgens uw persoonlijke gevoel voor relevantie of volgens categorieën zoals natuur of stad.
- Grammatica doet er niet toe! Je schrijft geen roman. Taalkundige nauwkeurigheid is dus niet relevant en doet niets af aan de kwaliteit van uw memoires.
- Illustraties brengen de ervaring tot leven! Je hoeft geen tekentalent te zijn, maar: kleine illustraties of smileys doen het moment bij herhaald lezen herleven en geven de inzending een persoonlijk tintje.
Vrijheid bij het ontwerpen van een reisdagboek
Hoe vaak je in je dagboek schrijft en wat, is aan jou. Het mag in geen geval aanvoelen als een karwei. Om de momenten zo goed mogelijk vast te leggen, raden wij aan de volgende materialen mee te nemen om te schrijven:
- Pennen (balpennen, fineliners, viltstiften, potloden...)
- Gum
- Lijm
- Scharen
Ideeën voor de opzet van het reisdagboek zijn bijvoorbeeld het documenteren van opgevangen dialogen en gebruiken. Als u bijvoorbeeld een grappig bord ziet, een nieuw gebruik in een land leert kennen of een ongewoon gesprek voert met een plaatselijke bewoner, is het de moeite waard dit in uw dagboek te noteren. Je kunt bijvoorbeeld uitstekende foto's van borden maken en die in je reisdagboek plakken of ze zelf tekenen.
Als u voor uw reis al weet dat u een reisdagboek wilt maken, is het ook de moeite waard om tijdens uw reis niet alleen de hoofdstraten en attracties aan te doen. Verken verborgen steegjes, ontdek geheime tips en documenteer ze. Bij uw volgende reis of wanneer kennissen de plaatsen bezoeken, zult u dankbaar zijn dat u gedocumenteerde adressen of aanwijzingen hebt voor deze geheime plekjes.
Werk bij het ontwerpen van een reisdagboek zeker met visuals - het maakt je reisdagboek levendiger. Neem bijvoorbeeld vliegtickets, treintickets of tickets voor lokaal vervoer op in uw reisdagboek om u te helpen herinneren. Het is ook een leuk idee om een kaart van de plaats of het land waar je bent in het reisdagboek te plakken en de plaatsen die je daar hebt bezocht te markeren. U kunt hiervoor uw eigen legenda maken en plaatsen verschillend markeren, bijvoorbeeld naar wat een grote indruk op u maakte of welke plaats u bijzonder spannend vond.
Het ontwerp van het reisdagboek is een weerspiegeling van uw reis. Waarom dan niet een stemmingspagina waarop je je stemming op de afzonderlijke dagen documenteert met kleuren of smileys en misschien noteert wat je stemming verhoogde of verlaagde.
Het ontwerpen van een reisdagboek is iets persoonlijks, dat je zelfs jaren later nog terug kan brengen naar de mooiste momenten van je leven. Als u op uw volgende reis een reisdagboek ontwerpt, creëert u onvergetelijke herinneringen en stimuleert u uw creativiteit in het proces!